Nejkrásnější evropská huť

Lucchini RS Lovere - huť na jezeřeLucchini RS Lovere - huť na jezeře

Jak jen jsem se po dlouhé zimě na tuhle expedici těšil. Ach běda jak jen!

Den před odjezdem je doma situace následující: manželka dobírá antibiotika, dcera má horečky, syn někde chytil střevní chřipku, já už druhý týden klempíruju se zánětem dutin.

Jenomže když máte v kapse povolení do hutě jako Lucchini RS v Lovere, tak to se prostě neodkládá.

Lucchini RS Lovere - 4200t kovací lisLucchini RS Lovere - 4200t kovací lis - ILVA Lovere

Nevzpomínám si, kdy jsem za průmyslem odjížděl zdráv. Jen děti, hutě a virózy – toť heslo posledních let. Když jsem Brenerským průsmykem projížděl naposledy, neminula benzínová pumpa, na které bych si nemusel odskočit. Černé uhlí mi tehdy lezlo i ušima. Nechápu, proč si to vždycky musím vybrat na cestu.. jako by mne tělo nechtělo na hutě pouštět.

A tak stojím v chladném únorovém odpoledni na příkré stráni nad ospalým městečkem Lovere, mám v sobě dva paraleny, cucám pastilky proti kašli a hypnotizovaně pozoruji všechny ty křiklavě růžové tóny zapadajícího slunce za horu Cala, které pozvolna přecházejí ve fialovou a s přibývajícím večerem se noří do stále temnější modré. Hladina jezera Iseo je klidná stejně jako spící ocelárna na poloostrově tak sebevědomě vybíhajícím do jeho vod.

Přesně takhle jsem si vždycky pohled na nejkrásněji položenou huť v Evropě představoval. Byl jsem odměněn vrchovatě a to jsem tehdy ani netušil, co mne druhý den čeká uvnitř.

Fotky zde.

Lucchini RS Lovere - cídírna odlitkůLucchini RS Lovere - cídírna odlitků - Slévárna oceli

Viktor Mácha
www.viktormacha.com
instagram | linkedin | facebook

Předchozí články

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
1618121714
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace